Reklama
 
Blog | Petr Novotný

Čermákova metoda a třicet případů Bohumila Kulínského

České soudy dvakrát během týdne předvedly, že neplatí nic z toho, z čeho jsou obviňovány. Nepracují na politickou objednávku. Nejsou ovlivňovány veřejným míněním. Jsou neúplatné. Rozhodují bez zbytečných průtahů. Škoda jen, že to demonstrovaly dvěma tragikomickými rozsudky. Jaký návod k životu nám dali páni soudci?

Seřezat a přeříznout! To je návod nejen pro policisty a pro sbormistry.

Kauzy Čermák a Kulínský jsou asi dost známé. Jistě na ně máte nějaký názor, tak jako mám nějaký názor já. Slyšel jsem těch názorů tolik, že už mě váš a dokonce ani ten můj vlastně nezajímá. Co mi přijde mnohem zajímavější je, co všechno se z uvedených dvou případů můžeme naučit.

Předně už víme, že policie odteď netrpí nedostatkem kompetencí. Donucovací prostředky jsou dostatečné pro každou situaci, stačí se jen nebát a použít je. Doba, kdy se policista bál zasáhnout proti narušiteli, je definitivně pryč. Máme konečně lék na mnohé neduhy této společnosti. Co udělat s řidičem, který překročí maximální rychlost? Vytáhnout z auta a zmlátit! Co s kapesním zlodějem? Co s majitelem psa kálejícího v parku? Co s chodci přecházejícími na červenou? Obušek to všechno vyřeší! Čermákova metoda by se tomu mohlo říkat a pokud se to osvědčí, jistě její autor vstoupí do historie.

Reklama

Taky už víme, že lidé pracující s dětmi nikdy nebudou trpět nouzí v pohlavním životě. Drobné sexuální občerstvení s dětmi sice není beztrestné, ale když se to nepřehání a nepřekročí to nějak výrazně třicet případů, nic moc se neděje. Tohle by se zase mohlo jmenovat Kulínského metoda; je to vlastně systém naturálních odměn a třeba se tak vyřeší problém s platy ve školství.

Jenže ouha! Co až se najde nějaký statečný policista, který tohle – podle rozsudku zřejmě společensky neškodné – obšournictví pochopí jako porušení zákona. Co kdyby se obě kauzy omylem nějak propletly? Jak by to asi dopadlo, kdy Čermák seřezal Kulínského? Nebo kdyby Čermák naplácal všem těm bambinům. Nebo…

Ale dost žertování. Nevím jak vám, ale mně začal běhat mráz po zádech. Slavný soude, doufám, že tě nikdy nebudu potřebovat!